Oppfyll drømmen din og bli en... middelalderbonde?

Orleáns

Hvor ofte har du ikke tenkt: åh, jeg skulle ønske jeg kunne oppleve middelalderens slit og strev med krig, sult, pest og heksejakt? Jeg kan ikke si at dette er en tanke som har streifet meg ofte, men nå har ting endret seg. I present to you: Orléans.

Det er ingen heksejakt i Orléans, men det er alt det andre. Du skal samle deg makt og dominanse ved å skaffe deg arbeidere som bønder, snekkere, arkitekter, soldater og akademikere. I tillegg må du spre deg over hele landet og sørge for at du får innflytelse overalt.

Oversikt over spiller-handlingene
Dette er hjemmet ditt og alle fargesirklene forteller deg hvem som jobber hvor.

Hvis du har kjennskap til Dominion eller mekanikken Deck Builder så vet du litt hva dette dreier seg om, men det finnes ingen kort! Du startet med fire arbeidere i hver sin farge. Etter hvert vil du anskaffe deg flere arbeidere og du velger fargen selv. Hver runde skal du bruke arbeiderne, men du har ikke 100% kontroll her. Alle arbeiderne legges i en pose og du trekker bare et antall av dem. Kanskje får du det du trenger - kanskje ikke.

Spillet er så utrolig enkelt å lære og komme inn i, og veldig tidlig vil du like hvordan alt henger sammen, alt fra hvor enkelt det er å planlegge, hvor oversiktlig alt er og hvor forbaska dårlig du gjør det den første runden mot en som har spilt det før!

Se videoanmeldelsen min av Orléans her.

Men så begynner problemene å balle på seg. Antall arbeidere tilgjengelig for kjøp er begrenset og det er kamp om å få dem. I tillegg må du spre deg utover landet og sette opp nye laug for å spre innflytelsen din. Som om ikke det er nok handler det også om å være først å bidra med arbeidere til regjeringen og samtidig ha nok tid til å lære opp folk på akademiet.

Kart med handelsveier og laug
Spre deg ut og handle varer langs veien.

Du vil ha alt sammen, men det er ikke tid til alt og timingen ikke minst er viktig. Til å være et så enkelt spill å lære har de klart å lage et veldig interessant spill med mange spennende og intrikate valg.

Komponentene i spillet er også ganske flotte. Fargene kan være litt blasse, men oversikt er nøkkelen her. Det er utrolig enkelt å se hva du vil ha, hva du trenger og hva motstanderne finner på. Etter 18 runder er det hele over og du vil også merke hvor fort tiden har gått.

Her er alt du vil trenge og ha lyst på i spillet.

Orléans er et «must have»-spill. Jeg er vanligvis ikke fan av slike typer spill og pleier å helle mot mer tematiske opplevelser, men Orléans er et deilig unntak jeg ikke kan anbefale nok. Sjekk ut video-anmeldelsen min og kjøp spillet i dag! :)

Én kommentar

bernteriksandnes

02.06.2016 kl.09:39

Hei og fin blogg du har :)

Herlig å se at du liker brettspill. Fikk tips fra Fredrik om å sjekke ut bloggen din og synes dette ser veldig bra ut :)

Jeg er leder for Spillmagasinet, en nettside som fronter bloggere, youtubere, twitchere, podcastere og andre som driver med gaming. Om du er interessert, kan jeg sende deg en invitasjon til spill.blogg.no. Når du evt. godtar det og skriver et blogginnlegg om spill, kan du merke av spill.blogg.no i grupper og dermed kommer du opp i vårt system og vi kan fronte deg på Spillmagasinet.

I beste fall om blogginnlegget er bra kan det hende det også kommer opp på side3.no.

Er det noe du lurer på så gjerne kontakt meg enten via her eller på mail bernt.sandnes@nettavisen.no

Kos deg videre :)

Vennlig hilsen

Bernt Erik Sandnes

Spillmagasinet

Skriv en ny kommentar

André «Takras» Nordstrand

André «Takras» Nordstrand

34, Kristiansand

En vakker dag fikk jeg en visjon. Et kall fra høyere makter - mitt eget ego! Jeg oppdaget brettspill og hvor fantastisk sosialt og morsomt det er. Jeg følte et kall for å spre gleden med andre.

Kategorier

Arkiv

hits