Takras åpner galskapens bok...

Eksamen er rett rundt hjørnet. I morgen, faktisk. Jeg tenkte jeg skulle utsette lesingen til det ble krise. Nå er det skikkelig krise! Mens jeg ikke leste til eksamen kom jeg over en mystisk bok i skolebiblioteket for trollmenn, en bok som var låst inne og gjemt og... hva? Ja, jeg studerer til å bli trollmann sammen med Harry Potter, visste du ikke det? Nå, over til det som er viktig.

Denne boka, altså, den er gjemt. Jeg tror jeg vet hvorfor. Den skal visstnok gi den som leser den enormt mye krefter og kunnskap om all magi. Dette er helt opplagt boka for meg. Så jeg snek meg ned i kjelleren sammen med et par medstudenter som også har... et problem... i morgen...

Vi snek oss inn uten å bli oppdaget, så flinke var vi. Jeg åpnet boka og se! Sidene dens lyste opp og Å NEI OG GRU!!! Hva i alle slags univers er dette for en skapning? Et monster manifesterte seg ut av sidene og bykset ut av boka! Massevis av magisk energi fløt også ut av boka og jeg og vennene mine så bare én vei ut av dette: å bekjempe monsteret med alt vi kunne - og lære ny magi på veldig, veldig kort tid.

I spillet The Big Book of Madness er det nettopp dette som har skjedd. Vi har gjort en stor tabbe. For å unngå at verden blir konsumert av disse monstrene, må vi bekjempe dem og deres forbannelser over oss. Vi har alle de enkleste magiformene som telepati, selvantennelse og is, men dette er ikke nok til å vinne. Vi må lære oss ny magi og det fort. Litt for fort, det er nemlig stor fare for å bli gal. Vi klarer ikke håndtere denne mengden magi.

Dette er et samarbeidsspill hvor alle vinner eller taper sammen. Vi er alle forskjellige lærlinger med våre egne sterke sider. For å overhodet ha en sjanse å vinne må vi bruke kommunikasjon og samhandle så godt det lar seg gjøre. Det som er så deilig med dette spillet er at det nesten aldri er kjedelig å vente på at det blir din tur, for det er nesten alltid din tur.

Når det er din tur kan du nemlig gi handlinger til andre spillere. Du mangler kanskje noen kort for å kunne bekjempe en forbannelse, eller kanskje du har noe å tilby, men i feil rekkefølge. Behovene er mange, men mulighetene er flere. Spill ut magi, kast magi ut i lufta, lær deg ny magi og lad opp magi til senere bruk. Hvis du bruker veldig mye magi vil galskapen begynne å ta overhånd.

Du bruker kort i fire forskjellige farger for å kaste magi. Kortene har verdi fra 1-3 og 3 er selvsagt best. Når du blir gal, trekker du galskapskort som tar plass blant kortene dine og de kan du ikke bare kvitte deg med frivillig. Nei, du må betale dyre dommer for å kvitte deg med dem. Hvis de fyller hånda di med kort så er du ute og alle taper. Ille.

Noen samarbeidsspill lider av noe som kalles for «alpha player», altså én spiller som gjør alle avgjørelser. Vel, her er det ikke like lett. Kortene skal være skjult for de andre og du må fortelle andre hva du kan gjøre og hva du vil gjøre, selv når det ikke er din tur. Spillet er som et kompleks puslespill som er forskjellig fra gang til gang og de riktige bitene må settes på plass til riktig tid.

Etter hvert som dere spiller vil kortene deres bli sterkere (kanskje svakere også, spørs på galskapen), magien vil bli sterkere og samarbeidet sterkere. Samtidig blir forbannelsene hyppigere, monstrene gjør fæle ting og uforutsette ting vil skje underveis. Men det hele er så utrolig spennende og fascinerende.

The Big Book of Madness gikk veldig fort til topps i min favorittliste av spill, for å ikke snakke om samarbeidsspill. Dette har alt som trengs, fra herlig Harry Potter-inspirert grafikk til enkle regler og alltid interessante valg å gjøre underveis.

Spillet fungerer utmerket for 2-4 spillere og fungerer også med 5, men da vil du merke at det tar litt tid. Jo flere spillere, jo vanskeligere er det å ha kontroll på bunkene sine.

Terningkast: 6

lYIlGNaKF04
Sjekk ut videoanmeldelsen min av The Big Book of Madness

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

André «Takras» Nordstrand

André «Takras» Nordstrand

34, Kristiansand

En vakker dag fikk jeg en visjon. Et kall fra høyere makter - mitt eget ego! Jeg oppdaget brettspill og hvor fantastisk sosialt og morsomt det er. Jeg følte et kall for å spre gleden med andre.

Kategorier

Arkiv

hits