Fremtidens Amerika ligger i dine hender

USA er i ruiner. Det finnes ingen stat, ingen lover og ingen sivilisasjon. Nå, 30 år siden krigen sluttet, har noen fraksjoner har blitt sterke nok til å ta på seg oppgaven om å forene nasjonen - med makt.

Wow, dette spillet har en liten historie. Det kom ut i 2010 som et veldig kult, men også veldig komplisert spill med en grafisk stil som ikke apellerte til mengden. Så, i 2014 for bare to år siden, kom spillet Imperial Settlers ut! Dette var et flott spill som tok vare på mekanismen fra 51st State, gjorde den utrolig mye enklere og oppgraderte grafikken til å minne om gode gamle Settlers III fra BlueByte.


To år etter det igjen, altså nå, i 2016, kommer 51st State tilbake igjen! Denne gangen har de adaptert reglene fra Imperial Settlers, som igjen adapterte fra 51st State. Vi har gått full sirkel! Det er ganske stilig å tenke på hvordan ting utvikler seg.

51st State er mye slemmere enn Imperial Settlers, og det var vel noe av det jeg likte ved det originale. Du bygger opp et samfunn, stjeler og plyndrer fra andre og svakere grupper, samtidig som du gjør det samme mot dine medspillere. Imperial Settlers var mye mildere på dette punktet og mer tilgivelig. Det er ikke saken denne gangen.

Nå skal du sanke bensin, våpen, verktøy og menneskekraft mens du lager avtaler med noen nabogrupper, plyndrer andre og overtar kontroll av noen tredje igjen. Alt er opp til deg, men timingen er essensiell.

Alt er kort-drevet i spillet. Ett kort kan brukes på mange måter. Du kan hente sterke ressurser ved å plyndre lokasjonen på kortet (Spoils). Eller kanskje gjør du en avtale med dem og skaffer en jevn inntekt (Deal)? Til slutt kan du overta området og dra nytte av hva lokasjonen kan tilby (Teksten på kortet).

Hvordan du gjør det er opp til deg, men pass på, for det er mange måter at motstanderne dine kan sabotere deg på. Alt i alt handler det om å komme først til 25 poeng og du merker at kampen er i gang. Den som oppnår mest poeng er den som har mest innflytelse og innfører den nye nasjonen: 51st State.

 Jeg har bare fått prøve spillet én gang til nå, men det var utrolig enkelt å hoppe inn i og følelsen jeg hadde fra det originale 51st State var tilbake. Dette er et slemt spill hvor timingen er veldig viktig, fordi alt tar tid og før du vet ordet av det har du mistet det du trengte for planen din.

Da jeg så Imperial Settlers ble annonsert var jeg helt i ekstase. Endelig 51st State med grafikk som folk kan like! De har fikset på grafikken i den nye 51st State så det ser mindre mørkt ut, men temaet er det samme. Så langt liker jeg det jeg ser og har ønsker om å spille igjen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

André «Takras» Nordstrand

André «Takras» Nordstrand

34, Kristiansand

En vakker dag fikk jeg en visjon. Et kall fra høyere makter - mitt eget ego! Jeg oppdaget brettspill og hvor fantastisk sosialt og morsomt det er. Jeg følte et kall for å spre gleden med andre.

Kategorier

Arkiv

hits