Vær en ekte helt og bekjemp drager! ...med vennene dine.

Husker du HeroQuest fra da du var ung? Det spørs jo om du er så gammel som meg, selvfølgelig. Jeg husker HeroQuest veldig godt. Du kunne spille som barbar, dverg, alv eller trollman (litt miks av rase og egenskap), eller du kunne spille som den slemme mesteren bak det hele som styrte monstrene. Spillet var veldig tilfeldig, men fy så moro som det var.

Descent har erstattet det komplett, men det er fortsatt noe som stopper opp litt: én spiller må være slem! Alle mot én og én mot alle. Nå er det ikke lenger et krav! Endelig kan alle spille sammen, sammen mot spillet. Det medfører dessverre at det blir plass til en spiller mindre, men det får vi bare akseptere.

Okey, la meg bare få det overstått. Descent: Journeys in the Dark (2nd Edition) er et fantastisk spill hvor helter utforsker huler, kjemper mot haugevis med monstre mens tiden tikker mot deg. Spillet er fantastisk, bare les min anmeldelse her.

For å spille sammen mot spillet må du laste ned en app. Appen er gratis, ganske utrolig, og inneholder veldig mye moro. Når du starter appen får du mulighet til å legge til alle utvidelsene du har i samlingen din. For hver utvidelse du legger til, åpner du får nytt innhold også i appen. Side-oppdrag, bruk av forskjellige monstre og mye mer. Jeg har klart å fylle halvparten av det som er tilgjengelig og jeg syns jeg har en stor samling.

Når du starter appen kan du velge om du vil starte ny kampanje eller fortsette med en gammel. Her har jeg startet en ny kampanje med laget "Nortlanders" siden alle er nordmenn ^_^

Når du starter en kampanje blir du kastet rett inn i et oppdrag og må slåss med en gang. Oppdraget er ikke langt og blir en innføring til det hele. Så snart det er ferdig, blir du representert med et kart og du kan velge om du vil dra til byen for å kjøpe nytt utstyr, bruke tid der for å få XP, dra på sideoppdrag eller gå videre med hovedkampanjen.

Gøy å shoppe.Byen er alltid kjekk å reise inn til. Her får du oppfrisket moral, som på en måte er helse til hele laget, og du får mulighet til å selge og kjøpe utstyr på markedet. Det er alltid greit å oppgradere utstyret, men av og til må man tenke på tiden, for du har bare noen uker på deg til å gjøre ting, og å reise til byen koster deg en uke.

Men, over til selve spill-delen.

Slik ser spillet ut. Aller først får du beskjed om hvilke land-brikker du må samle. Legg dem til side og hent ved behov. Siden jeg har ganske mange utvidelser, er det en del brikker å lete blant, så dette er en god ting. Men, du bruker ikke alle brikkene med en gang. Nei, appen forteller deg hvilke brikker du må finne frem og hvordan de skal legges. Etterpå får du beskjed om hvilke monstre som skal hvor og hvor forskjellige objektiv-markører skal legges.

Etterpå er det helt vanlig Descent slik du kjenner det. Dere velger en av heltene som går først og gjør sitt. Når du triller for monstrene, triller du bare forsvarsterninger og sammenligner. Enkelt. Når helten er ferdig, er det en liten forandring.

Nå er det monstrenes tur.Det er litt forfriskende, nå er det alternerende turer mellom helter og monstre. Ting blir mye mer dynamisk på denne måten og planleggingen må gjøres annerledes enn om du spiller mot en menneskelig Overlord.

Monstrene følger alltid et visst mønster. Det som er verd å merke seg er at appen ikke har noen anelse på helse, stamina, posisjonering eller statuser. Alt dette er opp til deg og dine venner å holde styr på, ut fra de vanlige reglene. Når et monster aktiveres, følger du bare instruksjonene fra topp til bunn så godt du kan. Av og til er du heldig, at ingen ting skjer, men det er sjeldent.

Når oppdraget er fullført får du belønning i form av gull og berømmelse. Berømmelse gir deg tilganger til nyere gjenstander som vanligvis ikke er tilgjengelig, men jeg vet ikke helt graden av effekt dette har.Descent: Road to Legend appen er et must for alle som har Descent. Om du har vegret deg for å kjøpe Descent på grunn av at noen må spille slem, kan du kaste bort den bekymringen og nyte et solid samarbeidsspill. Descent er nå gull!


#spill #brettspill #gamer #gaming #game

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

André «Takras» Nordstrand

André «Takras» Nordstrand

34, Kristiansand

En vakker dag fikk jeg en visjon. Et kall fra høyere makter - mitt eget ego! Jeg oppdaget brettspill og hvor fantastisk sosialt og morsomt det er. Jeg følte et kall for å spre gleden med andre.

Kategorier

Arkiv

hits