Take my love, take my land, you can't take the swag from me!

Oisann, dette er da ikke et brettspill?! Nei, du har helt rett. Men, spillet er riktignok turbasert og kan minne om et taktisk brettspill, ikke ulikt X-Com. Dessuten liker jeg spillet så godt at jeg bare må snakke om det!

Spillet heter altså SteamWorld Heist. Dette er satt i et univers sterkt inspirert av TV-serien Firefly, hvor western er kombinert med science fiction. For å legge sin egen sjarm over det hele, er alle karakterer roboter, etterlevninger av planeten jorden som ble ødelagt for lenge siden. For å overleve, samler robotene må sjeldne dråper av fuktighet, eller vann, som er fremtidens valuta.

Vi følger kaptein Piper på sin enkle reise hvor et ellers dårlig ryktet må ordnes på. En bande kalt Scrappers har begynt å lage problem i området vårt. Vi besøker en kjent bar for å snakke med eieren og hjelper ham med å hente tilbake stjålne varer. En enkel start, men vi kommer fort borti noe mye, mye større.

Gjennom vår enkle reise i galaksen oppdager vi store bander som har fått større makt, sterke våpen ingen burde eie og selve dronningen ryktes å stå bak mye av det. Hva er sant og hva er farlig? Historien tar oss gjennom farefulle oppdrag, men hele veien er det en god sjarm og humor som gjør at spillet ikke er fullt så alvorlig. Det er rett og slett koselig.

Musikken er også god, med litt country-inspirert indie-greier, føles hele SteamWorld-universet komplett. Grafikken er unik og sjarmerende i seg selv. Jeg liker igrunnen alt det jeg ser.

Hat-trick!

Selve spillet er turbasert veldig taktisk. Når du reiser på oppdrag, må du velge hvem fra besetningen din som skal være med, hvilket våpen de skal ha, hvilket ekstrautstyr, og ikke minst: hvilken hatt de skal ha på seg!

Utviklerne har et merksnodig fokus på hatter til disse robotene. Du finner nye hatter underveis, bare du skyter hatten av fienden og plukker den opp etterpå. Hatten kan så brukes ubegrenset i fremtiden. Du kan også bruke dine dyrebare kontanter for å kjøpe ekstremt dyre hatter; rett og slett fordi!

Men, det var et sidespor. Når du starter oppdraget, kan du velge hvilken robot du vil styre. Du velger roboten og kan sende den rundt omkring i romskipet dere har tatt dere inn på og kan utforske. Du har alltid mulighet til å gå. Du kan også sprinte, men da er roboten ferdig. Om du går, kan du etterpå velge å skyte eller bruke ekstrautstyr. Deretter er turen over. Du kan selvagt skyte først, men da får du ikke beveget deg etterpå.

Bare én gang til

Kapteinen begynner spillet med en pistol som har lasersikte. På den måten kan du følge banen til kulen og hvordan den spretter mellom gjenstander. I bildet over ser du en måte å skade fienden på. Uten lasersikte må du rett og slett sikte ut fra grafikken og håpe at du treffer riktig.

Når du har aktivert mannskapet ditt går turen over til fienden. De prøver selvsagt å treffe deg, men det er lett å bomme, spesielt om du har tatt i bruk terrenger og gjemt deg bak tønner, vegger eller andre ting. Det er viktig å gjemme seg og unngå å få skade. Om du skulle miste et mannskap er det ikke verdens undergang, vi bygger bare opp roboten igjen etterpå. Skulle du miste alle sammen, derimot, blir det dyrt og du må betale halvparten av vannet ditt for å bygge opp alle igjen.

Hvert oppdrag tar i underkant av 10 minutt å spille, så du får kjappe stimuli av å spille det. Når oppdraget er ferdig er det så utrolig enkelt å bare ta ett oppdrag til før du legger deg. Ok, ett til da. Og et siste. Jeg lover. Etter den neste, da.

Slik så det ut for meg da jeg spilte. Jeg hadde absolutt ikke noen formening om hvor mye tid jeg hadde brukt på spillet, men 17 timer! Aldri i verden om jeg hadde gjettet det. Fantastisk! Det skal nevnes at jeg har kjøpt DLC-pakken «Outsider» som legger til en ny spillbar karakter og nye oppdrag og jeg kan bare si dette: anbefales! Den nye karakteren har en unik egenskap hvor han får energi av å drepe andre roboter og kan deretter aktivere spesielle evner. I tillegg får du nye hatter og våpen.


Fulltreffer!

Dette spiller treffer akkurat der det klør! Jeg elsker X-Com og de spillene, men de tar litt lengre tid og jeg må bruke PC-en for å spille. SteamWorld Heist er kjapt og enkelt og samtidig utfordrende. Du kan endre vanskelighetsgraden underveis, noe jeg liker, spesielt når du henger fast. Etter hvert gikk jeg inn for å oppgradere alle karakterene mine til maks nivå, for å se hva slags egenskaper de fikk og innsatsen var verd det. Jeg begynte å veksle veldig mellom hvilke karakterer jeg brukte.

Spillet er tilgjengelig på Nintendos eShop på 3DS-en og er et must! Du kan også spille på PC ved å kjøpe det på Steam, det er 25% salg akkurat nå så det koster rett i overkant av en hundrings der. Grafikken er selvsagt vesentlig bedre, men opplevelsen fungerer bedre på 3DS siden den har innebygd gamepad. Det anbefales gamepad og det er ingen tvil om at kontrollene er designet for konsoll.

Jeg sliter med å finne noe negativt med spillopplevelsen og kan ikke annet enn å gi dette maks uttelling!

#3ds #nintendo #spill #gamer #gaming #game


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

André «Takras» Nordstrand

André «Takras» Nordstrand

34, Kristiansand

En vakker dag fikk jeg en visjon. Et kall fra høyere makter - mitt eget ego! Jeg oppdaget brettspill og hvor fantastisk sosialt og morsomt det er. Jeg følte et kall for å spre gleden med andre.

Kategorier

Arkiv

hits