Den sanne historien bak Star Wars: Episode IV

Du trodde kanskje Luke ble hentet fra en ørkenplanet og lærte seg å bli en jedi-ridder ved hjelp av sin kompis Wedge og læremester Obi-Wan Kenobi? Da tar du rimelig feil. Luke og Obi-Wan traff aldri hverandre og ingen har hørt om Yoda. Den sanne historien er langt mer spennende og farligere.

Rebellene hadde en sterk front på planeten Naboo, hjemplaneten til den kjære Jar-Jar Binks! Styrken var formidabel, men i nabosystemet begynte Imperiet å bygge opp styrker fortere enn rebellene klarte. Det var bare et tidsspørsmål før angrepet satt i gang.

Motstanden var tøff og veldig kostbar for imperiet, men til slutt ble det likevel en seier for det onde imperiet og rebellene ble utryddet fra Naboo.

Obi-Wan prøvde å infiltrere en planet og finne planer til Imperiet, men ble stoppet i forsøket. Ikke nok med det, men han ble fanget og drept. Dette var et hardt slag mot rebellene, men ryktet spredte seg raskt over galaksen og motstandsbevegelsen fikk støtte fra alle kanter.

Wedge ble sendt ut på et farlig oppdrag om å sabotere en sterk produksjon hos imperiet. Oppdraget mislyktes sterkt og Wedge ble fanget under forsøket. En redningsgruppe var klar til å frigjøre ham, men de ankom for sent. Keiserens makt klarte å overbevise Wedge om at Imperiet var den sanne vei å gå, og han snudde seg mot sine tidligere venner og allierte.

Rebellene hadde bygget seg godt opp i nabosystemet til Naboo og begynte å virke som en trussel for imperiet. Dermed ble det nytt angrep med selveste Death Star! Men... It's a trap! Fra Rebellenes side. Et par X-Wing overlevde den første runden med kamp og de snek seg inn og fant svakheten til dødsstjernen.

Det var stor jubel da Dødsstjernen eksploderte og takket være Jan Dodana ble planen en suksess! Desverre for Dodana stod den gamle vennen Wedge og ventet. Han fanget Dodana og leverte ham til sine onde sjefer.

Rebellenes nærvær begynner å falme, men selv om Imperiet har kontroll mange plasser, er mange planeter fremdeles lojale til rebellene, men de tvinges til å arbeide for fienden - for halv maskin. Imperiet satser hardt på å sabotere for motstanden og fanger helter her og der.

Det tok ikke lange tiden før Imperiet bygde opp en ny Death Star. Den nye ble oppdaget på planeten Endor, men tiden begynte å renne ut for dem. De hadde ennå ikke oppdaget lokasjonen til Rebellenes hovedbase og med mindre de klarte det, ville galaksen til slutt gå sammen mot det slemme Imperiet. I mellomtiden føler Rebellene seg utrygge da de vet at tunge styrker lurer rett rundt hjørnet. Han Solo blir med blant opprørerne og får med seg Chewbacca på laget. Nå står rebellene litt sterkere og kan begynne å sabotere.

Ryktet om Rebellenes motstand spredte seg fort rundt i galaksen. Imperiet kjente hardt på motstanden de møtte overalt, til tross for enorme styrker de hadde bygd opp.

Imperiet kjente godt på tidspresset. Nå ble lederne sendt ut over alt i galaksen i jakten på de forferdelige opprørerne, sett fra deres øyne. Og de fant dem, på Lumi. Der hadde de vært hele tiden, men speiderne som oppdaget dem ble tatt hånd om.

Rebellene gikk så hardt ut og prøvde så godt de kunne å sabotere for imperiet. Bare to systemer unna Rebellenes hovedbase hadde Imperiet enormt med styrker, altfor nært til komfort. Rebellene sendte Mon Mothma inn i det systemet og prøvde å få lojalitet fra planeten, men imperiet ville ikke ha noe av det og forsøkte å sette en stopper for det.

Alt etter planen til rebellene! Mon Mothma ble sendt inn som en avledning. Nå hadde Imperiet sløst mange verdifulle ressurser for å stanse henne, og styrkene var nå i kaos og ikke i stand til å reise noen sted. Tiden var knapp og dette hjalp ikke Imperiet det spor. De ble lurt.

Det ble sendt inn et skjult bakkeangrep de imperiet og kampen førte til mange ofre. Imperiet fikk planeten, men opprørerne holdt seg i verdensrommet trygt fra eliminasjon

Galaksen hadde fulgt tett med på nyheter om opprørerne og nå slo alle seg sammen for å stanse Imperiet.

Imperiet ble knust og Rebellene fikk seieren. Luke Skywalker var et navn ingen kjente til, mens Wedge vil alltid huskes som den lojale som forrådte sine nærmeste.

Slutt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

André «Takras» Nordstrand

André «Takras» Nordstrand

34, Kristiansand

En vakker dag fikk jeg en visjon. Et kall fra høyere makter - mitt eget ego! Jeg oppdaget brettspill og hvor fantastisk sosialt og morsomt det er. Jeg følte et kall for å spre gleden med andre.

Kategorier

Arkiv

hits