Drep kongen!

Kongen er gal og han må dø! Eneste hake ved det hele er at kongen er meg! Jeg hadde besøk av Garden Gamer som skulle gjøre folket en tjeneste ved å forsøke å drepe meg. Du kan se på bildet over hvor tungt han tar oppgaven.

Men uttrykket hans forteller mye. I "Kill the King" skal hver spiller bygge opp sine styrker i tur og orden, men etterpå setter vi opp et skille og begynner å sette opp styrkene våre. Når begge er klare, avsløres oppsettet.

Hver type enhet koster penger å kjøpe, men angriperen får 90 penger å handle for mens forsvareren kun får 45 poeng. Det virket i begynnelsen veldig urettferdig, men at den ene hæren er trygt forvart i et fort har veldig mye å si.

Målet til angriperen er å komme seg inn i fortet, knuse døren til tronsalen og så drepe kongen. Kongen har tilkalt hjelp, og hjelpen kommer i løpet av runde 6 om angriperen ikke ser ut til å ha vunnet allerede, ved å få inn lederen sin bak murene.

Vi er i runde 3 og Garden Gamer har vært forsiktig med å bevege seg fremover. Mine bueskyttere står klar på muren til å fyre av salve etter salve med piler, mens lederen min står på siden og hjelper dem å treffe lettere med gode instruksjoner.

En forsiktig fremgang viste seg fatal for angrepet, da de alle ble et lett bytte for mine bueskyttere. På min høyreside drev han med katapultangrep mot veggen i håp om å lage en åpning til kavaleriet sitt.

Angrepet økte i intensitet da han innså at man må pushe på for å komme noen vei. Jeg forsvarte meg veldig godt mens hans styrker slet med å treffe meg.

For å treffe motstanderen bruker man altså en vanlig terning. Hver type styrke har forskjellige verdier på hva de treffer på. Spydmenn treffer på 1 og 2, men kan treffe to ruter frem. Sverdmenn treffer på 1, 2 og 3, og har i tillegg et godt forsvar. Hvis en enhet blir truffet, kan skaden avverges ved et vellykket forsvar.

Terningen bestemmer veldig mye. Det var terningen som gjorde at angrepet feilet totalt på min venstre side. Han kom ikke opp med noe som helst mens jeg sakte men sikkert tynnet ut hans rekker.

Rambukken hans var ikke av sterkeste laget og slet med å få ned porten. Den ble bare stengt, men han fant en omvei gjennom muren i stedet, hvor hestene hans rykket inn med all hast.

Jeg hadde også fått inn hester i støtte siden lederen hans aldri nådde innenfor murene mine innen runde 6 var over. Jeg lå godt an for seier, men han hadde en siste sjanse til å slå inn porten og drepe kongen min.

Angrepet var ikke det man ville kalt suksess, for hele hæren hans ble nærmest utryddet. Likevel ble det en ordentlig kamp mot slutten, hvor en enslig kavaleri-enhet nærmet seg porten til kongen og slo den ned mot alle odds.

Kampen var spennende og det hele føltes balansert. Dette ble mitt første spill med Kill the King. Jeg trenger å spille det litt mer før jeg kommer tilbake med meninger men vi hadde det begge kjekt under denne kampen.

#brettspill #gaming #game #spill

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

André «Takras» Nordstrand

André «Takras» Nordstrand

34, Kristiansand

En vakker dag fikk jeg en visjon. Et kall fra høyere makter - mitt eget ego! Jeg oppdaget brettspill og hvor fantastisk sosialt og morsomt det er. Jeg følte et kall for å spre gleden med andre.

Kategorier

Arkiv

hits